ようこそ!!! WELCOME TO MY WORLD!!! SELAMAT DATANG!!!

♥♥♥LIFE IS SHORT,BREAK THE RULES,FORGIVE QUICKLY,KISS SLOWLY,LOVE TRULY,LAUGH UNCONTROLLABLY AND U NEVER REGRET ANYTHING THAT MADE U SMILE♥♥♥

::lazy fat cat::

Monday, April 27, 2009

The Princess Diaries

I am addicted to dis novel series..
which i couldn't help reading it EVERYDAY!!!
early in da morning..after skul..before go 2 bed
I muSt reAd it!!
i wish i were a princess thou...but dats toooooo impossible
hahahhahahhahah
i dont have a father who rules Genovia
or even a Grandmere who lives in Genovia
so there's totally no way 2 bcome a princess in a sudden like Mia
*aku merepek jew nih*
nway,im now reading
Princess in the Spotlight

Sunday, April 12, 2009

::hanami + bufday party::

seperti yg dijanjikan arini ktrg pegi higashiyama park,nagoya utk hanami n at da same time celebret ma bufday skali.actly dah lame aku plan nk bwt smthng 4 dis year nye bufday n after dscuss ngan dak suzuka sume dorg pon stuju n alhamdulillah jadik gak akhirnya.dari toyota, aku,linda,ann,biligee,azmin n fai...dari suzuka plak wawa,ija,arafah,zul,zafuan n nazif turut serta utk hanami kali nih.byk gak food ktrg bwk sampai ade yg x abes huhuhu....tp food arini mmg best2 ade nasik ayam+yg sewaktu dgnnya,gulai nenas,sup ayam,sayur campur,sambal udang,
telur goreng campur sotong(vietnam food),
sarada,pizza,puding,agar2 n plg pntg skali ade *kek* yg atasnye penuh strobery hehehe....dpt adiah dari wawa n ija.thanks sesangat
relly luv dat cuty cat(siap boleh menari agi kucing tuh...so sweet!!!)
pas mkn2 semayang jap
(jemaah tue haaa...skali skala dpt peluang camni).
then pg round2 amik gamba cket,nek bnde kayuh2 lam air tue
plus mkn eskrem,jln2 tgk rimau,unta,koala,anjing laut n etc.
setelah kaki penat berjalan maka ktrg pon barulah teringat utk
melangkah pulang hahaha=)
kesimpulannya hari nie sgt best!!!
blik hostel mkn lagi food yg lbih tue n belek2 gamba amik td.
tibe2....kong3!!"hait"..aku jwb.lalu pintu blikku dibuka
"iyda,purezento...yube kara agetakattakedo wasurecyatta",...kate ann yg dtg mmbawa sebuah kotak berwarna putih,di dalamnye ade kasut yg pakai lam blik tu kalenye pepel *ma feberet color*owhhh....terharu di situ.thanks ann=))
linda plak dah bg mlm semalam...it was a special bath gift=))
akhir kata,
time kasih skali lagi pd semua.
luv u all sooo much!!!
XOXO;p
(njoy some of 2day's pics)
♥...............................................................♥

~ma presents~

~da 21's bufday cake~

~its eating time babeh!!~

~santaiii~

~thnx 2 cam'man~

video

~cute x kuceng 2 dancing???cumel kan!!!~

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Saturday, April 11, 2009

♥BufdAy ke 21♥

sepatah dua kata;
alhamdulillah syukur kepada Allah kerana dengan limpah kurnianya aku masih diberi peluang bernafas di atas muka bumi ini..sedar tidak sedar sudah 21 tahun aku hidup di dunia melalui pahit manis suka dan duka.tahun ini merupakan bufday ke 2 aku di Jepun.walaupun aku tidak bersama keluarga serta teman2ku yang tersayang tapi aku sangat bersyukur kerana mereka tidak pernah melupai aku.begitu banyak sekali ucapan happy bufday aku terima sehingga tidak terbalas rasanya.jujur aku katakan aku begitu terharu menerima segala message/comment/testi dan sebagainya dari kalian semua.sesungguhnya kalian adalah sahabat anugerah Tuhan yang tidak ternilai buatku.aku benar2 menghargainya.semoga kalian juga dirahmati Allah sepertimana kalian mendoakannya untukku.
semoga persahabatan yang terjalin kekal buat selamanya.
semoga hari ini lebih baik dari hari semalam dan hari esok lebih baik dari hari ini.
Ya Allah ya Tuhanku,permudahkanlah urusanku di dunia dan akhirat
dan berkatilah serta rahmatilah aku walau dalam apa jua aku lakukan.
aku mohon padaMu berilah aku kekutan meneruskan usahaku dan semoga aku berjaya mencapai impianku suatu hari nanti.
sesungguhnya hanya padaMu aku mengharapkan pertolongan.
semoga restu ibubapa juga mengiringiku dalam setiap detik nafasku sepertimana
aku tidak pernah melupai mereka.
mak,iyda menyayangimu lebih dari segalanya.
ayah,walau jarang sekali bertemu iyda tak pernah melupai ayah walau sesaat dalam hidup ini dan tidak pernah menyalahi ayah atas apa yang terjadi.
iyda terima segalanya sebagai satu dugaan dari Allah yang maha esa.
terima kasih buat mak dan ayah kerana kalianlah iyda menjadi
sebagimana iyda pada hari ini.
THANKS...
.............................................................................................................................................
actly hari ni aku sgt gembira..hehhe terlalu gembira hingga x terucap di bibir.
sudah terlalu lame rasanye tak berperasan begini hahhaha.
kalo arini org wish bufday utk aku,
aku plak hye bleh wish hepi belated bufday bwt bufday boy
yg sambut hari jadinye semalam 9 april.

Thursday, April 9, 2009

♥ A day b4 2moro..♥

does anyone noe wat day is 2moro??haha...its friday,10th April=))..upppss it means 1 more day 2 get old again..arghhhh!!my bufday is coming\(^0^)/so happy yet so sad(><).im gonna be 21 2moro.at times,im glad dat im getting older day by day coz i can end up my bachelor life so soon*gatal seyh^^
but...at times,im afraid 2 get rid of ma present life.the more we r getting older,the more our life's getting tougher.but,i've 2 remember dat's actly life is!!dont u 4get dat iyda...!!life is not easy and we have 2 strive 4 glory along the journey of our life so dat we wont be regret in our old days.
plus,we have 2 njoy life 2 the fullest coz life's so short....dont be regret 4 any undoing
things when we was young if u refuse 2 do so.
XOXO;p
.........................................................
*muhasabah dri la plak aku arini.*
nway,aku dah bwt some preparations utk bufday party aku dan juga hanami secara kebetulan luse di higashiyama park Nagoya,insyaAllah kalo xde aral melintang dpt la celebret
wif dak2 suzuka skali.esok ade clas xleh nk kuar so celebret
lewat sehari pown xjadi masalah kowt hehe=)
cake dah tempah tp xwape best la cake tue..
kalo pandai wat sniri kan bagus.emmm,tgk la esok caner kalo ade yg best beli on da spot laaa..lagi satu bnde yg aku tgh pk nih nk masak ape yer utk bawak gi hanami nanti.
mesian food or besa2 jew??skali skala jumpa ramai2 nih nk gak mkn sdp2 kan huhuhu nanti la pikir.skg perut aku tgh lapar gile babeng so nk gi mkn dlu....
ta~~~
XOXO;p......
by S

Saturday, April 4, 2009

korea trip...16~25/3/09

spring tiba lagi setelah 3 musim berlalu.setahun yang lepas pada 16 mac aku masih lagi berada di malaysia tetapi pada tahun ini aku dan teman2 telah ke seoul,korea.antara yang turut serta ialah barni,rehan,safiyyah,wawa,aisyah,k-on,fylzah dan tirah.setelah sekian lama xjumpa dorang nie tahu sajalah betapa meriahnya kitorang..hehehe=).di sana seorang kawan dari saina dan juga kawan kepada kawan aku di sini banyak menolong..jasamu dikenang nizam oppa+emBerg+topek..haha=))barang2 di korea tersangatlah murah kalo nk dibandingkan dgn jepun nih so itu la yang best sgt tuh hehe=)

catatan perjalanan:
16/3~bertolak ke korea dari narita airport,tokyo.3jam perjalanan,tiba pd pkul 9:50mlm n pihak seoul backpackers telah sedia menunggu(4 pick up service).
17/3~shopping souvenir di Namdaemun market..juz dpn tmpt ktrg tggl kt seoul.di situ ktrg plg byk borong brooch(gile cantek)n etc.
18/3~melawati 2 buah palace iaitu Chandeokgung palace n Deongbukgung palace serta shopping brgn traditional di Insa-dong.then headed 2 hangang river bt under construction so headed 2 63 city....but 60 f also under construction huh..mmg menguji kesabaran ahh da la tmpt lee dong wook berlakon tuh zannen tol la...blk dgn kekecewaan=((
19/3~ke Lotte World..its a theme park okey!!best la jugak..maen smpai nk muntah huhu.
20/3~ke Itaewon..ade masjid di sini n dpt la merasa smbhyg d masjid kt korea=))thank God.then pg beli kaen sutera 4 my mom n me di Dondaemun.mkn malam di Sindang dan hidangannye adalah cijer rapuki yg tersangatlah pedas yg mmg xde kt jepun neyh;p
21/3~cadangnye hari ini nk ke FULL HOUSE ttpi mlgnye terpakse tukar plan pg ke Aiinsworld n Bucheon Fantastic Studio(tmpt shooting Taegukgi).then ke coffee prince(oleh krna sesat jalan maka mengambil masa berjam2 utk ke sane haha)..di sana hanyalah minum segelas kopi yg mmg sedap gile bangang ahh.after dat pg makan ikan bakar di Dondaemun.
22/3~shopping di Myeong-dong jew 4 2day coz esok nk ke FH(jauh seyh)..so kne rehat lar=)
23/3~impian sjk dlu akhirnya tiba pd hari ini d mn ktrg tlh mnjejakkan kaki ke Si-do island d mn terletaknye FULL HOUSE..=)sgguh gembira pd hari ini.setiap sudut ruang rumah tu ktrg abadikan dlm camera msg2...blk dr FH sempat lagi ke seoul tower n i bought alfred(bear yg dlm cite perincess hour tu)
24/3~shopping di Myeong-dong skali lagi but b4 dat tukar duet kt Namdaemun dlu n d sanalah terjadinya 1 peristiwa iaitu kwnku tlh kehilangan dompetnye(sdey skali,da la esok nk balik bt everything was juz ok laa)...
25/3~da day 4 saying gud bye 2 korea><..flight blk kul 11 pg n tiba di narita kul 1:25ptg.

Friday, April 3, 2009

~salam pembuka kata~

how do my new blog looks??hehe...ske sgt wif dis new background.actly,bukanlah niat nk wat blog baru juz nk change background jew tp oleh krna kebangangan dri sniri n ketidakfikiran scr jauhnye maka aku terdel my old blog..huhu=))terasa geram dgn dri sniri d c2*//nway...its ok...bleh wat yg bru tp syg gak dgn bepuloh2 post yg ader...hmmm.biarlah...hope u al njoy dis new look keyh!!