ようこそ!!! WELCOME TO MY WORLD!!! SELAMAT DATANG!!!

♥♥♥LIFE IS SHORT,BREAK THE RULES,FORGIVE QUICKLY,KISS SLOWLY,LOVE TRULY,LAUGH UNCONTROLLABLY AND U NEVER REGRET ANYTHING THAT MADE U SMILE♥♥♥

::lazy fat cat::

Friday, November 27, 2009

the notebook!!

"People are who they are. Expecting someone to change is the most common mistake of the young. A tiger can't change their stripes. It's a hard lesson to learn so if he isn't who you want him to be now, he never will be. People can only pretend to change for so long before they go back to be the same person they were before."

guys,i think u shud watch THE NOTEBOOK, a movie based on Nicholas sparks's novel...
but i think u shud read the novel first...
(errkk,entry ni actly aku tulis b4 abes tgk movie nye,tp pas aku tgk...huhuhu...xtouching sgt cam kat lam novel..novel smmgnye lg best pd cite kan....n movie tu byk part yg xsepatutnye ditgk.awas,kalo anda bwh umo jgn tgk!!)
it is a classic story of love found,lost n regained!!
sO TOUCHINGgg..!!
i wonder,is true love really exist???



~dlm kesibukan ber
exam ni sempat lg aku dok bebel psl novel la movie la kan..
buku,xjugak aku khatam nye haaa..huhu.~

Sunday, November 22, 2009

=) autumn in my heart!

arini i,linda n anne pegi kourankei.
pegi usha daun..heh heh heh...
bukan saje2 usha okeh,
autumn kan,mesti la daun cantekkkkk sgttt....
tapi sbnrnye,bukanlah pegi usha daun tu selai2 pon..
ktrg ni actly nk gi photoshoot jew...euwwww*gile camera*
da jd activity tahunan dah haaaa pg kourankei nih.
nway,a lil bit regret la coz taun ni cam xbetol cket..
momiji(mapel) nye x cantek sgt seyh...
kate mankai mggu dpn...
tp ape yg aku tgk rini,daun2 tu da reput pon.
haiyakkkk,caner tv bwt news x betol nih.
watever lah,janji arini aku angkut dslr aku
amik gmbr bagai nk giler...
500 keping lebih gmbrnye haaaa..
puas kew???..x..sbb daun stgh ijau,stgh choco..*huh*
byk pics kat FB...sila la kalo nk tgk..



.

*nway,pas blik dr kaurankei rini..perut aku sakiiiiitttttt..
aku xtau la aku mkn ape smpai 3 4 kali kuar masuk j****n.
meh ingt blik,pagi2 aku hentam sekeping roti n segelas susu!
tghari,aku bedal cheese cake n juice oren tgh2 sejuk geli geleman tuh!
ptg cket,aku melahap ika age 2 cucuk+okonomiyaki-x-sdp-last2-aku-xmakan!BAZIR!!!
pastu mlm,aku msk kimchee faberet akuh d msim sojuk !!!maveles=))
tgk,makan x betol,,caner x sakit pewot!!!???*

Tuesday, November 3, 2009

mane satu idaman hati???...

aritu aku ade belek2 tenet....
tau jelah kan kalau belek tenet tu bwt gapo..haha
sejak 2 menjak nih aku minat gila ngan kete..
smbil nek beskal mate aku asyik pndg sebelah jalan jew...
ape agi..usha kete best2 arrrr..hahhahha
yang bestnye pas aku belek2 tenet tuh aku pg kelas..
yg lagi bestnye kebetulan aritu blaja psl kete lam kls 先端技術
tu kire class aku plg xsuke gak arrrr.....
tp sbb kuar psl kete,xjadik aku tdo ritu...wakakaka
pandai sensei nih bodek aku nooOooo.
tp aku bukan pay attention pon,
dok berangan nk pakai kete ape la nanti...HAHA!!!
nih aku ade upload pics kete2 faveret aku..
komen2 la kete mane korg bekenan...
ssh aku nk bwt pilihan nih..huhu


TOYOTA CELICA
~giler kakkoi!!!!


RX-8
~ini pon kakkoi nk mmpos gak~



HONDA CIVIC TYPE-R
~kakkoi tahap cipannnn kan~
ni idaman saye setakat nih...huhuhuhu




TOYOTA PRIUS
~ni lebih sesuai ngan gurls but i prefer yg sporty cket..heheh~




SKYLINE
~mmm,dak laki ramai minat skyline nih..boleh tahan laaaa~




NISSAN GT-R
~yg ni pon gile babeng kakkoi jugaksss~



ALPINA B3 S CABRIOLET
~kinda like dis kind of car~


ALFA ROMEO SPIDER 2.2 JTS
~terBAEK punyaaaaa nih haaaa~

//so caner???korang rase2 yg mane da best????
let me noe!!!!!!!

...kosensai...

ari sabtu n ahad lepas ade koyosai or college festival kat kosen aku.
taun ni bwt malaysian food iaitu satay!!
plus,pie brazil n senbei vietnam...
happening jugak la koyosai taun nih coz dak2 suzuka dtg memeriahkan gerai kitorg.
hahhahahhahhahahhahhahha....
taun ni untung xwape byk coz awl2 tu satay TERhanget n xleh jual
pie pulak TERrosak,4 5 bijik ugak xdpt jual...uwaaaa
penat aku bwt...bukan sorg laaaa,kami 4 owg..
nway,BESt!!!!
*pic byk2 boleh tgk di fb*


enjoy dis vid=))
video

Sunday, October 18, 2009

ryoko pulak..

semalam,17hb oct. ade lawatan foreign students n tutors.
lawatan sehari sahaja
ke nagashima spaland...it is theme park!
di sane ade roller coaster yg menakuTkan!!
semalam hujan,tapi redah jugak...
semalam sgt indahhhhhh=))

Tuesday, October 13, 2009

raya jugak...

last week pegi tokyo, beraya di embassy
BEST !!!
dpt jumpe kwn2 yg da lame sgt xjumpe
dlu slalu gather ramai2
tp sejak dtg jpun,
masing2 jauh n ssh nk jumpe
sesekali dpt gather seronok sgt!!
lepas beraya sakan di embassy maen bowling
even da slalu maen tp sbb ade kwn2
maen byk kali pon x boring=))
di sana, ku temui sesuatu yg xpernah ku jangka
takdir Allah kan.
xde sape yg tahu.
namun ianya hambar...
dlm seronok itu terselit rasa terkilan
aku tak menyalahkan takdir
aku redha dgn ketentuanNya.....

Saturday, September 26, 2009

K.A.R.A.O.K.E time

semalam party..arini karaoke pulaks
memang marveles ahh hidup cenggini..
enjoy puas2 b4 stat class balik.
nanti bile stat class xmerase dah haaa...
nway,tempat karaoke tu dekat jew..toyotashi
yg sememangnye menjadi tmpt hang out kitorang=))
antara lagu pilihan:
YELL..ikimonogakarino
tegami-angela
taiyo no uta-kaoru amane
sayonara daisukina hito
my heart will go on-celine dion
yg selebihnye jadik back up singer jew..gagagga
yg pastinye..
P.U.A.S H.A.T.I
dpt melalak...
tp kalo dpt melalak lagu melayu or indon lagik maveles hah
looking forward to have it next spring
insyaAllah if im going back to m`sia!

more photos on FB!!!

S.H.I.A.W.A.S.E time...

demi meraikan exam yg telah berlalu pegi dan jugak bufday linda 15sept lalu,
kitorang pon menapak la ke joyfull
its party time!!!!
even xde la grand party ni,
cukop la sekadar dpt begelak ketawe sesame=))
di suatu sudut joyfull,
di tempat yg same 1st time dtg cnie dlu..
ktrg ryugakusei2 yg tinggal ni
mmg leka gile membuat bising
tanpa mengira mata2 sepet yg memandang!
pelbagai aksi dan gaye dipose
haha...
nway,ENJOYyyyyy


Monday, August 31, 2009

FRIENDSHIP is a promise...

...two people
come to share,
to be there
for each other,
no matter
when or where...

...And through life's
endless changes,
the slow ones
and the swift,
the friend that
you can count on
is a blessing and a gift!

Monday, June 15, 2009

HAPPY BIRTHDAY TO LOVELY B

as the title be,
I Serena Van Der Woodsen with all of my heart,
would like to wish my beloved gorgeous fren,Blair Waldorf
a very HAPPY BIRTHDAY,sweet 21st darling!!!
may this coming birthday will be the sign of maturity,
success,happiness,and goodness.
let bygone be bygone,
and never bring the past to the present!
i may not be by your side,but u always know where I am.
let's together do our best in our future undertaking.

16th June 1988
"semoga dipanjangkan umur,dimurahkan rezeki serta dirahmati Allah selalu."
aaaaaminnnnnn.............

Saturday, May 30, 2009

Queen B's tag...

B..i've taken my award!!thank u cyg=)

Copy award di bawah untuk diletakkan di blog anda

Nyatakan 5 fakta menarik tentang si pemberi award ini
1. dia memang menarik...haha=))
2. saye kenal die sbg seorg yg saaaangat manja...
3. cute smiles
4. saaaangat la caring..ececece
5. semangatnye yg nk 'stick to...' she did ask me if she shud stick or not but i juz cant give her da best answer coz i noe she knows herself best...whatever it is,i'll support!!
Setiap blogger mestilah menyatakan 10 fakta atau hobi diri sndiri sebelum memilih
errkkk...i'm not good at judging myself..nway i try.
1. mata sy semakin rabun.berharap kerabunan itu akan nyah dari idup sy suatu ari nanti.
2. sy sgt tabah menjalani kehidupan sy dulu,ttpi skg sy semakin ilang keyakinan diri sejak kehilangan sesuatu yg sy syg.
3. sy brada di jepun ttpi minat sy lbh ke arah bahasa inggeris.di jepun pnggunaan BI sgt kurg so sy kne berusaha seniri!!
4. sy ssh nk sukekan seseorg dan ssh jugak nk lupakan seseorg...
5. sy suka maen dgn kucing tp dah hampir setahun lbih xdpt pgg kucing..oh my God..
6. sy suka melukis tp dah hampir stgh abad sy dah tak melukis lagi...what a sad kan!!
7. sy tdk mungkin lg sy yg dulu..sy tdk akan menoleh ke blkg lagi..sy janji!!!
8. ada 1 benda yg plg sy nk dlm dunia ni kalo diberi pilihan..iaitu sy nk MAK n AYAH sy..bukn slh sorg dr mreka.
9. sy mpy sgala jnis kasut,baju n handbag yg byk tp jrg skali pakai yg byk2 tuh..sy hanya membazir...astaga..
10. sy syg kwn2 sy tp sy sgt tak boleh trime bile ade yg bwt smthing yg bwt sy iya(disgust)...bile sy dah rs gitu..sy dah xde hati nk kwn dgn dorg lagi...bliv or not,but it happened!!
Anda perlu memilih 10 penerima award dan describe tentang mereka.
cik B: sy nk bg award ni kt cik B sy balik..heheh *senget*..SluvB!!no doubt!but lately sy bz sgt..jrg skali contact each other...waiting 4 July!!!!
k-un: die dah ade someone..hope both of u can make it till de end..
tyrah: ktrg berdua serupa..mpy 'nasib' yg same.ayuh gambare tyrah!!!
tiq: sy kagum dgn perubahannya..teruskan usahamu!
*ini ajelah penerima2 award sy..tp sy nk jugak bg pd yg bukan blogger hrp bilgn blogger dr ppktj lbh byk=))...cik fyqa,cik nurul,cik ruby,cik kim ray-han,cik simulasicorp,cik yah n cik fyl..jgn hanye mnjadi pembaca sepi yer!!hehe...pd cik2 skalian,rajin2 la bwt blog,share our thoughts jom..*

Thursday, May 28, 2009

YeSterDaY

Yesterday,
All my troubles seemed so far away,
Now it looks as though they're here to stay,
Oh, I believe in yesterday.
Suddenly,
I'm not half the man I used to be,
There's a shadow hanging over me,
Oh, yesterday came suddenly.
Why she
Had to go I don't know, she wouldn't say.
I said,
Something wrong, now I long for yesterday.
Yesterday,
Love was such an easy game to play,
Now I need a place to hide away,
Oh, I believe in yesterday.

~omg,if n only u noe how i'm feeling~

Saturday, May 16, 2009

pic 2009



ni la member2 kelas aku untuk tahun nie.
kelas 4E
Electrical & Electronic System Engineering
hopefully dapat grad samer2 next year!!
20tahun dlm sejarah hidup ni la kali pertama aku sorg pompuan dalam kelas semua lelaki tapi xde la sangat masalah pon.
kadang2 tu mmg la rasa lonely gak coz xde teman nak gi toilet n nak gossip2.
xpewlah berkorban kejap 3 tahun
dulu dah puas enjoy gi toilet ngan kwn perempuan skg blaja caner nak berkawan dgn lelaki pulak
ingat lagi dlu time interview JPA,
aku ditanya soalan yg berbunyi
'kenapa awak memilih bidang ini sedangkan awak sendiri tahu bidang ini kebanyakannya dimonopoli oleh lelaki?'
aku jawab
'memang saya tak nafikan yg lelaki lebih berkebolehan dan banyak peluang dalam bidang ni tapi x semestinya kalo lelaki boleh buat perempuan xboleh buat..bla bla bla'
dlm otak aku time tu mmg dah terbyg aku akan berada dlm situasi ni suatu hari nanti
dan apa yg telah aku capai sekarang adalah satu anugerah yg tak ternilai yg Allah bagi.
syukur alhamdulillah

最後まで頑張っていこう!!!


Monday, April 27, 2009

The Princess Diaries

I am addicted to dis novel series..
which i couldn't help reading it EVERYDAY!!!
early in da morning..after skul..before go 2 bed
I muSt reAd it!!
i wish i were a princess thou...but dats toooooo impossible
hahahhahahhahah
i dont have a father who rules Genovia
or even a Grandmere who lives in Genovia
so there's totally no way 2 bcome a princess in a sudden like Mia
*aku merepek jew nih*
nway,im now reading
Princess in the Spotlight

Sunday, April 12, 2009

::hanami + bufday party::

seperti yg dijanjikan arini ktrg pegi higashiyama park,nagoya utk hanami n at da same time celebret ma bufday skali.actly dah lame aku plan nk bwt smthng 4 dis year nye bufday n after dscuss ngan dak suzuka sume dorg pon stuju n alhamdulillah jadik gak akhirnya.dari toyota, aku,linda,ann,biligee,azmin n fai...dari suzuka plak wawa,ija,arafah,zul,zafuan n nazif turut serta utk hanami kali nih.byk gak food ktrg bwk sampai ade yg x abes huhuhu....tp food arini mmg best2 ade nasik ayam+yg sewaktu dgnnya,gulai nenas,sup ayam,sayur campur,sambal udang,
telur goreng campur sotong(vietnam food),
sarada,pizza,puding,agar2 n plg pntg skali ade *kek* yg atasnye penuh strobery hehehe....dpt adiah dari wawa n ija.thanks sesangat
relly luv dat cuty cat(siap boleh menari agi kucing tuh...so sweet!!!)
pas mkn2 semayang jap
(jemaah tue haaa...skali skala dpt peluang camni).
then pg round2 amik gamba cket,nek bnde kayuh2 lam air tue
plus mkn eskrem,jln2 tgk rimau,unta,koala,anjing laut n etc.
setelah kaki penat berjalan maka ktrg pon barulah teringat utk
melangkah pulang hahaha=)
kesimpulannya hari nie sgt best!!!
blik hostel mkn lagi food yg lbih tue n belek2 gamba amik td.
tibe2....kong3!!"hait"..aku jwb.lalu pintu blikku dibuka
"iyda,purezento...yube kara agetakattakedo wasurecyatta",...kate ann yg dtg mmbawa sebuah kotak berwarna putih,di dalamnye ade kasut yg pakai lam blik tu kalenye pepel *ma feberet color*owhhh....terharu di situ.thanks ann=))
linda plak dah bg mlm semalam...it was a special bath gift=))
akhir kata,
time kasih skali lagi pd semua.
luv u all sooo much!!!
XOXO;p
(njoy some of 2day's pics)
♥...............................................................♥

~ma presents~

~da 21's bufday cake~

~its eating time babeh!!~

~santaiii~

~thnx 2 cam'man~

video

~cute x kuceng 2 dancing???cumel kan!!!~

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Saturday, April 11, 2009

♥BufdAy ke 21♥

sepatah dua kata;
alhamdulillah syukur kepada Allah kerana dengan limpah kurnianya aku masih diberi peluang bernafas di atas muka bumi ini..sedar tidak sedar sudah 21 tahun aku hidup di dunia melalui pahit manis suka dan duka.tahun ini merupakan bufday ke 2 aku di Jepun.walaupun aku tidak bersama keluarga serta teman2ku yang tersayang tapi aku sangat bersyukur kerana mereka tidak pernah melupai aku.begitu banyak sekali ucapan happy bufday aku terima sehingga tidak terbalas rasanya.jujur aku katakan aku begitu terharu menerima segala message/comment/testi dan sebagainya dari kalian semua.sesungguhnya kalian adalah sahabat anugerah Tuhan yang tidak ternilai buatku.aku benar2 menghargainya.semoga kalian juga dirahmati Allah sepertimana kalian mendoakannya untukku.
semoga persahabatan yang terjalin kekal buat selamanya.
semoga hari ini lebih baik dari hari semalam dan hari esok lebih baik dari hari ini.
Ya Allah ya Tuhanku,permudahkanlah urusanku di dunia dan akhirat
dan berkatilah serta rahmatilah aku walau dalam apa jua aku lakukan.
aku mohon padaMu berilah aku kekutan meneruskan usahaku dan semoga aku berjaya mencapai impianku suatu hari nanti.
sesungguhnya hanya padaMu aku mengharapkan pertolongan.
semoga restu ibubapa juga mengiringiku dalam setiap detik nafasku sepertimana
aku tidak pernah melupai mereka.
mak,iyda menyayangimu lebih dari segalanya.
ayah,walau jarang sekali bertemu iyda tak pernah melupai ayah walau sesaat dalam hidup ini dan tidak pernah menyalahi ayah atas apa yang terjadi.
iyda terima segalanya sebagai satu dugaan dari Allah yang maha esa.
terima kasih buat mak dan ayah kerana kalianlah iyda menjadi
sebagimana iyda pada hari ini.
THANKS...
.............................................................................................................................................
actly hari ni aku sgt gembira..hehhe terlalu gembira hingga x terucap di bibir.
sudah terlalu lame rasanye tak berperasan begini hahhaha.
kalo arini org wish bufday utk aku,
aku plak hye bleh wish hepi belated bufday bwt bufday boy
yg sambut hari jadinye semalam 9 april.

Thursday, April 9, 2009

♥ A day b4 2moro..♥

does anyone noe wat day is 2moro??haha...its friday,10th April=))..upppss it means 1 more day 2 get old again..arghhhh!!my bufday is coming\(^0^)/so happy yet so sad(><).im gonna be 21 2moro.at times,im glad dat im getting older day by day coz i can end up my bachelor life so soon*gatal seyh^^
but...at times,im afraid 2 get rid of ma present life.the more we r getting older,the more our life's getting tougher.but,i've 2 remember dat's actly life is!!dont u 4get dat iyda...!!life is not easy and we have 2 strive 4 glory along the journey of our life so dat we wont be regret in our old days.
plus,we have 2 njoy life 2 the fullest coz life's so short....dont be regret 4 any undoing
things when we was young if u refuse 2 do so.
XOXO;p
.........................................................
*muhasabah dri la plak aku arini.*
nway,aku dah bwt some preparations utk bufday party aku dan juga hanami secara kebetulan luse di higashiyama park Nagoya,insyaAllah kalo xde aral melintang dpt la celebret
wif dak2 suzuka skali.esok ade clas xleh nk kuar so celebret
lewat sehari pown xjadi masalah kowt hehe=)
cake dah tempah tp xwape best la cake tue..
kalo pandai wat sniri kan bagus.emmm,tgk la esok caner kalo ade yg best beli on da spot laaa..lagi satu bnde yg aku tgh pk nih nk masak ape yer utk bawak gi hanami nanti.
mesian food or besa2 jew??skali skala jumpa ramai2 nih nk gak mkn sdp2 kan huhuhu nanti la pikir.skg perut aku tgh lapar gile babeng so nk gi mkn dlu....
ta~~~
XOXO;p......
by S

Saturday, April 4, 2009

korea trip...16~25/3/09

spring tiba lagi setelah 3 musim berlalu.setahun yang lepas pada 16 mac aku masih lagi berada di malaysia tetapi pada tahun ini aku dan teman2 telah ke seoul,korea.antara yang turut serta ialah barni,rehan,safiyyah,wawa,aisyah,k-on,fylzah dan tirah.setelah sekian lama xjumpa dorang nie tahu sajalah betapa meriahnya kitorang..hehehe=).di sana seorang kawan dari saina dan juga kawan kepada kawan aku di sini banyak menolong..jasamu dikenang nizam oppa+emBerg+topek..haha=))barang2 di korea tersangatlah murah kalo nk dibandingkan dgn jepun nih so itu la yang best sgt tuh hehe=)

catatan perjalanan:
16/3~bertolak ke korea dari narita airport,tokyo.3jam perjalanan,tiba pd pkul 9:50mlm n pihak seoul backpackers telah sedia menunggu(4 pick up service).
17/3~shopping souvenir di Namdaemun market..juz dpn tmpt ktrg tggl kt seoul.di situ ktrg plg byk borong brooch(gile cantek)n etc.
18/3~melawati 2 buah palace iaitu Chandeokgung palace n Deongbukgung palace serta shopping brgn traditional di Insa-dong.then headed 2 hangang river bt under construction so headed 2 63 city....but 60 f also under construction huh..mmg menguji kesabaran ahh da la tmpt lee dong wook berlakon tuh zannen tol la...blk dgn kekecewaan=((
19/3~ke Lotte World..its a theme park okey!!best la jugak..maen smpai nk muntah huhu.
20/3~ke Itaewon..ade masjid di sini n dpt la merasa smbhyg d masjid kt korea=))thank God.then pg beli kaen sutera 4 my mom n me di Dondaemun.mkn malam di Sindang dan hidangannye adalah cijer rapuki yg tersangatlah pedas yg mmg xde kt jepun neyh;p
21/3~cadangnye hari ini nk ke FULL HOUSE ttpi mlgnye terpakse tukar plan pg ke Aiinsworld n Bucheon Fantastic Studio(tmpt shooting Taegukgi).then ke coffee prince(oleh krna sesat jalan maka mengambil masa berjam2 utk ke sane haha)..di sana hanyalah minum segelas kopi yg mmg sedap gile bangang ahh.after dat pg makan ikan bakar di Dondaemun.
22/3~shopping di Myeong-dong jew 4 2day coz esok nk ke FH(jauh seyh)..so kne rehat lar=)
23/3~impian sjk dlu akhirnya tiba pd hari ini d mn ktrg tlh mnjejakkan kaki ke Si-do island d mn terletaknye FULL HOUSE..=)sgguh gembira pd hari ini.setiap sudut ruang rumah tu ktrg abadikan dlm camera msg2...blk dr FH sempat lagi ke seoul tower n i bought alfred(bear yg dlm cite perincess hour tu)
24/3~shopping di Myeong-dong skali lagi but b4 dat tukar duet kt Namdaemun dlu n d sanalah terjadinya 1 peristiwa iaitu kwnku tlh kehilangan dompetnye(sdey skali,da la esok nk balik bt everything was juz ok laa)...
25/3~da day 4 saying gud bye 2 korea><..flight blk kul 11 pg n tiba di narita kul 1:25ptg.

Friday, April 3, 2009

~salam pembuka kata~

how do my new blog looks??hehe...ske sgt wif dis new background.actly,bukanlah niat nk wat blog baru juz nk change background jew tp oleh krna kebangangan dri sniri n ketidakfikiran scr jauhnye maka aku terdel my old blog..huhu=))terasa geram dgn dri sniri d c2*//nway...its ok...bleh wat yg bru tp syg gak dgn bepuloh2 post yg ader...hmmm.biarlah...hope u al njoy dis new look keyh!!